Video

Gelukkig hebben we de bewakingsbeelden nog: overval in Tilburg 'leek wel een film' en was het ook

12 februari 2015 om 17:40
nl
Op bewakingsbeelden is te zien hoe agenten van een arrestatieteam binnenvallen in wasserette Wassjop aan de Piusstraat in Tilburg. Buurtbewoners hadden de politie ingeschakeld omdat ze dachten dat er een gewapende overval aan de gang was. Niemand wist dat studenten uit Nijmegen bezig waren met filmopnames.
Geschreven door

''We hoorden geschreeuw vanuit de wasserette. Toen we onze voordeur open maakten, zagen we iemand met een bivakmuts op. We hebben direct 112 gebeld'', vertelt een geschrokken buurtbewoner.
Kogelwerende vestenDe overbuurman ging er even goed voor zitten. ''Ik dacht: er zal wel wat aan de hand zijn. Ik heb in het donker zitten kijken. Het leek wel een film. Echt vertrouwen deed ik het niet. De politie staat er niet voor niets.''
Op de melding kwamen volgens ooggetuigen twintig tot dertig politie-agenten met kogelwerende vesten en getrokken pistolen af. ''Een student werd hardhandig tegen de muur gezet en meegenomen'', vertelt een man uit de straat.
'Sorry!'De eigenaar van de wasserette wist naar eigen zeggen niet dat de filmmakers dit van plan waren. ''Ik wist dat ze een film op gingen nemen in mijn zaak over een gescheiden man. Ik had totaal niet het idee dat er wapens bij zouden komen kijken. Hun idee leek onschuldig'', vertelt eigenaar Johan van der Pol van de Wassjop.
De studenten laten weten erg geschrokken te zijn. ''Namens de crew willen wij onze excuses aanbieden voor de onrust die gisteravond door ons veroorzaakt is. Wij hebben dit onderschat en zijn naïef geweest over de gevolgen van ons handelen.''
Wie betaalt de rekening?De politie besloot donderdag de rekening van de inzet niet door te sturen naar de wasserette of de studenten. ''Natuurlijk hebben wij er veel werk mee gehad, maar de rekening doorsturen lijkt me niet nodig. Maar een telefoontje had ons heel veel werk gescheeld'', vertelt een woordvoerder.
De studenten zullen in het vervolg wel twee keer nadenken voordat ze weer opnames maken met een nepwapen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.