'Grote afwezige' Theodoor Biemans nu zelf aan het woord over verziekte bestuurscultuur Laarbeek

12 februari 2015 om 14:14
nl
Raadslid Theodoor Biemans uit Laarbeek geeft op 26 februari zijn visie op de problemen rond de verziekte bestuurscultuur in het gemeentehuis. De voormalige wethouder en toegenwoordig raadslid voor PNL speelde volgens onderzoekers een negatieve rol. De sfeer leidde tot het vertrek van burgemeester Hans Ubachs.
Geschreven door

Biemans bleef na het verschijnen van het rapport in de luwte. Hij kwam niet opdagen tijdens de vergadering waarin het rapport werd besproken. Tijdens de vergadering waarin de raad besloot om Ubachs voor te dragen voor ontslag lag Biemans in het ziekenhuis.
Doelbewust tegengewerktDe overige raadsleden willen weten wat Biemans vindt van de verwijten in het rapport en of hij vindt dat hij nog wel raadslid kan blijven. In het rapport staat onder meer dat Biemans Ubachs doelbewust heeft tegengewerkt. Ubachs werd overigens uiteindelijk gedeeltelijk gerehabiliteerd, maar de conclusie was ook dat hij te laat had ingegrepen in de verziekte cultuur en daarom niet kon blijven.
De vergadering waarin Biemans zijn zegje kan doen wordt gehouden op 26 februari, voorafgaand aan de vergadering van de commissie algemene zaken

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.