Er is nog hoop voor Nieuw-Vossemeer: overleg over schrappen buslijn naar Bergen op Zoom

12 februari 2015 om 16:07
nl
De provincie Brabant overlegt nog met Zeeland over buslijn 102. Vanaf 1 maart stopt die lijn niet meer in Nieuw-Vossemeer, waardoor inwoners van het dorpje geen verbinding meer hebben met Bergen op Zoom.
Geschreven door

Op Statenvragen van de Brabantse PvdA antwoordt de provincie dat nog niet duidelijk is welke oplossing er komt voor Nieuw-Vossemeer.
Buslijn 102 van Oude Tonge (Zeeland) naar Bergen op Zoom wordt verzorgd door Connexxion en valt onder de Zeeuwse dienstregeling.
Tijd besparenUit passagiersgegevens blijkt dat er in de ochtendspits gemiddeld 12 tot 16 passagiers per uur in Nieuw-Vossemeer op de bus stappen. De rest van de dag ligt het aantal passagiers uit Nieuw-Vossemeer lager.
De provincie Zeeland heeft de halte in Nieuw-Vossemeer pas recent uit de nieuwe dienstregeling geschrapt. Dat gebeurt om tijd te besparen, zodat de bus beter aansluit op de trein in Bergen op Zoom.
Informatieavond afgelastAls de dienstregeling niet aangepast wordt, kijkt de provincie naar alternatieven voor Nieuw-Vossemeer. Donderdagavond zou in Oud-Vossemeer een informatieavond plaatsvinden over de situatie, maar die is 'wegens onvoorziene omstandigheden' afgelast.
Een petitie tegen het schrappen van de halte is inmiddels ruim tweehonderd keer ondertekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.