PSV 'met marge' én met Guardado naar AZ

12 februari 2015 om 16:33
nl
De kans is groot dat Andrés Guardado vrijdag toch gewoon met PSV tegen AZ meespeelt. De Mexicaanse middenvelder had een liesblessure en zou volgens de eerste prognoses één á twee weken uit de running zijn. Maar het herstel verloopt zo voorspoedig, dat hij met PSV meegaat naar Alkmaar.
Geschreven door

Phillip Cocu daarover: "Andrés heeft weer meegetraind en afhankelijk van hoe hij daar op reageert kan hij tegen AZ meedoen. Gelukkig is hij een ervaren speler, die ook zelf aanvoelt wanneer het verantwoord is. De blessure lijkt mee te vallen, het herstel ging voorspoedig en dus gaat hij mee naar Alkmaar."
Nederlaag geen catastrofePSV gaat de topper tegen AZ tegemoet in de prettige wetenschap dat een eventuele misstap geen catastrofale gevolgen op de ranglijst hoeft te hebben. De voorsprong op nummer twee, Ajax, is immers twaalf punten.
Cocu: "Mocht het een keer misgaan, heb je toch een marge opgebouwd. Er mag geen sprake zijn van achterover leunen of gemakzucht, maar mocht er een keer verloren worden, kom je niet meteen onder zware druk."
AZ-PSV krakerAZ-PSV belooft vrijdagavond een spektakel te worden. PSV is bezig aan een imposante reeks overwinningen, terwijl AZ  de laatste weken flink is gestegen op de ranglijst. Cocu: "AZ is in vorm en heeft goede resultaten behaald. Maar wij zijn ook in goede doen. We leven er naartoe als een kraker. Het vertrouwen is ook bij ons groot."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.