College Heusden spant kort geding aan tegen voormalige eigenaren zwembad Het Run

12 februari 2015 om 17:27
nl
De gemeente Heusden spant een kort geding aan tegen de voormalige uitbaters van zwembad Het Run. De gemeente en de uitbaters voeren een juridisch spelletje over van wie het zwembad nu is. Daardoor kan het bad niet deze zomer vermoedelijk niet open.
Geschreven door

Het college van de gemeente Heusden zegde eind vorig jaar het erfpacht op. Daardoor werd het bad sinds kort weer eigendom van de gemeente. Maar de voormalige exploitanten Eddy Fukkink en Leo Peijnenburg zetten hier vraagtekens bij.
De exploitanten begonnen onlangs met hun bedrijf, het Run BV, een bodemprocedure tegen de gemeente. Ze eisen een vergoeding van de vermeende kosten en bovendien een schadeclaim, zo beweert de gemeente.
Gemeente wil bad sneller openenZulke bodemprocedures duren normaliter één tot twee jaar, waarmee de kans klein is dat het zwembad op korte termijn open kan voor publiek. Daarom begint Heusden nu een kort geding, zodat het bad mogelijk eerder open kan.  
"Ons doel is ervoor te zorgen dat het zwembad het komende seizoen gewoon open gaat. Natuurlijk komen we er graag in onderling overleg uit. Maar als er dat niet in zit, rest ons niet anders dan een kort geding aan te spannen", schrijft verantwoordelijk wethouder Kees van Bokhoven.
'Tranen in de ogen'Openluchtzwembad Het Run in Drunen moest vorig jaar dicht, omdat het te veel verlies leed. Exploitanten Fukkink en Peijnenburg voerden vergeefs een gesprek met de wethouder. "Na tien minuten ben ik met tranen in mijn ogen weggelopen", aldus één van hen toen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.