Ontvoerder van 15-jarig Bredaas meisje uitgeleverd aan Nederland

12 februari 2015 om 17:57
nl
De man die een 15-jarig meisje uit Breda meenam naar Portugal, wordt uitgeleverd aan Nederland. Het meisje was vermist en werd vorige week in Portugal gevonden, in gezelschap van de Nederlandse man.
Geschreven door

Justitie verdenkt de 39-jarige man van het onttrekken van een minderjarige aan het wettelijk gezag. Vrijdag toetst de rechter of hij terecht in de cel zit.
Naar Portugal geredenDe man was anderhalve week geleden met het meisje naar het zuiden gereden in zijn groene Volkswagen Polo, zo meldde het AD eerder. Vorgie week donderdag liep hij tegen de lamp bij een verkeerscontrole in Albufeira, in de Algarve.
Volgens de krant Diára de Notías had de Nederlander een grote hoeveelheid geld bij zich. De politie wil niet veel kwijt over de zaak in verband met de privacy van het kind. Het kind is uit huis geplaatst en staat onder toezicht van een voogd. Die sloeg alarm toen het meisje er drie weken geleden vandoor ging met de man. De twee kenden elkaar.
'Extreem zenuwachtig'Toen na een telefoontje bleek dat de twee in het buitenland zaten, werd er een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd. Volgens de Portugese politie was de man 'extreem zenuwachtig' toen hij werd gecontroleerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.