Politie wil dat carnavalsvierders zich niet verkleden als agent, is bang voor verwarring bij burgers

12 februari 2015 om 17:49
nl
De politie raadt feestvierders af om verkleed te gaan als politieagent tijdens de carnavalsdagen. Het verkleed gaan als politieagent is niet per se strafbaar, maar wie zich in een namaak politie-uniform gedraagt als politieagent kan wel bestraft worden.
Geschreven door

Het waarschuwende advies volgt nadat de politie een leverancier van feestartikelen op de vingers heeft getikt. De leverancier moest het pak uit de collectie halen, want het leek te erg op het echte uniform. “De kans dat dit tot verwarring bij burgers leidt, is dan ook levensgroot”, verklaart de politie.
Politiepak leidt tot verwarring, denkt politieDie verwarring kan volgens de politie vooral optreden bij noodhulp en ordehandhaving. "Ook met het oog op de eigen veiligheid is het onverstandig. Agressie en geweld tegen politiemedewerkers kan zich ook richten tegen feestvierders in uniform", laat de politie weten.
Dus als je als carnavalsvierder jezelf hult in een politiepak: probeer niemand te arresteren, ga geen verkeer regelen en fouilleer niemand. Een geruststelling voor jonge 'carnavalsagenten': de kindermaten van het pak worden wel gedoogd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.