Eindhoven heft verbod op alcohol in bepaalde gebieden op: 'Geen signalen van overlast meer'

12 februari 2015 om 18:31
nl
Er is minder overlast van alcoholgebruik op straat in Eindhoven. Dat beweert althans de gemeente. Die laat vanaf donderdag dan ook enkele verbodsgebieden vervallen.
Geschreven door

Het gaat in totaal om acht gebieden, waaronder winkelcentrum Ouverture. Er zijn volgens de gemeente Eindhoven voor die gebieden 'geen zwaarwegende signalen' van overlast door alcohol meer.
Het Eindhovense college stelde in 2013 de alcoholverbodsgebieden vast. Er moet een concrete aanleiding zijn om inwoners te verbieden op een bepaalde plek alcoholhoudende dranken te drinken en bij zich te hebben. Zo kan het zijn dat de openbare orde eronder lijdt.
Eén gebied erbijDe alcoholverboden voor acht gebieden verdwijnen weliswaar, maar voor één gebied komt er een verbod bij. Hierdoor komt de teller uit op twaalf alcoholverbodsgebieden, aldus Eindhoven. De gemeente heeft een lijst met alle plekken met verbod online gezet.
Het betekent overigens niet dat een gebied uit de gevarenzone is zodra de gemeente Eindhoven het verbod opheft. Wanneer blijkt dat het alcoholgebruik weer toeneemt, dan kan het college altijd nog besluiten een verbod in te stellen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.