Video

Interim-coach Van Breugel van RKC Waalwijk: 'Minder doelpunten tegen krijgen'

12 februari 2015 om 19:10
nl
Het eerste wat interim-trainer Erwin van Breugel voor elkaar wil krijgen bij RKC Waalwijk is dat de ploeg minder doelpunten tegen krijgt. RKC verloor afgelopen maandag met 5-0 van De Graafschap waarna coach Martin Koopman woensdag opstapte. "Verdedigend had het de laatste weken beter gekund", denkt Van Breugel.
Geschreven door

Onder Martin Koopman zakte RKC af naar een bedenkelijk niveau, namelijk de laatste plaats in de Jupiler League. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de coach aan het begin van het seizoen een paar belangrijke spelers kwijtraakte en met een erg jonge groep moest werken.
"Martin is een gevoelsmens", zegt de voorlopige opvolger Erwin van Breugel, die is overgeheveld van het beloftenteam. "Het kan snel gaan in het voetbal. Het is tijdelijk, totdat de nieuwe hoofdtrainer komt. In die zin sta ik noodgedwongen voor de groep, maar zo ervaar ik het niet. Ik zie het als een kans om RKC in deze fase te helpen."
Korte duurTotdat RKC een nieuwe coach heeft gevonden, neemt Van Breugel de zaken dus waar in Waalwijk. Lang zal hij het hoofdtrainerschap ook niet mogen uitoefenen, want hij mist de benodigde papieren.
"Ik heb mijn diploma Coach Betaald Voetbal niet, dus ik krijg nu dispensatie", zegt de ad interim. "Dat mag uiterlijk vier weken."
Beter verdedigenDe laatste tijd krijgt RKC erg veel goals tegen. Afgelopen maandag ging de ploeg in Doetinchem met 5-0 het schip in tegen De Graafschap. Martin Koopman gooide de handdoek in de ring, Erwin van Breugel pakt hem nu tijdelijk op. Hij weet waar hij aan moet werken.  
"We willen met name het accent leggen op het verdedigende gedeelte", zegt Van Breugel. "Daar wat meer duidelijkheid scheppen. Dat had de laatste weken beter gekund, dus het lijkt me logisch dat daar de eerste aandacht naar uit gaat. Daar zijn we nu mee bezig."
Onder leiding van Erwin van Breugel speelt RKC Waalwijk vrijdagavond de uitwedstrijd in en tegen Volendam.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.