Ireen Wüst moet genoegen nemen met zilver op 3000 meter WK afstanden: 'Kakgevoel'

12 februari 2015 om 20:09
nl
Ireen Wüst is donderdagavond tweede geworden op de 3000 meter op de WK afstanden in Heerenveen. De schaatsster uit Goirle kon haar titel niet verdedigen. De Tsjechische Martina Sablikova pakte het goud en daar hield Wüst een 'kakgevoel' aan over.
Geschreven door

De onttroonde titelverdedigster moest in de tiende en laatste rit haar meerdere erkennen in haar rivale. De Tsjechische eindigde in het slecht bezette Thialf dankzij een sterke slotronde in 4.02,17. Wüst, tweevoudig olympisch kampioene op deze afstand, kwam binnen in een tijd van 4.03,46.
'Alleen titels tellen'"Ik heb nu nog het gevoel dat ik goud heb verloren", liet Wüst kort na afloop bij de NOS weten. "Als je zo'n loopbaan hebt als ik, tellen alleen nog maar titels. Ik hoopte op goud, kwam ook voor de wereldtitel, maar moet het nu met zilver doen. Dat is best wel teleurstellend, maar misschien kan ik er later nog wel mee leven."
Wüst was titelverdediger op de 3000 meter en tevens olympisch kampioene. Sablikova veroverde in 2007 en 2012 de wereldtitel op de 3000 meter. In een direct duel was de Tsjechische Wüst te snel af.
Eerder winst voor SablikovaSablikova versloeg Wüst dit seizoen op deze afstand tijdens de wereldbeker in december in Heerenveen, bij de EK allround vorige maand in Rusland en tijdens de wereldbeker anderhalve week geleden in Hamar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.