'Misstanden bij Stichting Stadswacht Helmond onafhankelijk laten onderzoeken', zegt D66

13 februari 2015 om 00:41
nl
D66 Helmond wil een onafhankelijk onderzoek naar de misstanden bij Stichting Stadswacht Helmond (SSH). Dat liet D66-fractievoorzitter Noureddine Zarroy donderdagavond weten aan Omroep Brabant.
Geschreven door

“De aanklachten zijn zeer serieus en moeten worden onderzocht door een onafhankelijke commissie en niet door de eindverantwoordelijken”, zegt Zarroy. “De slager keurt anders zijn eigen vlees. Dat is niet de bedoeling.”
SSH kwam begin deze week opnieuw negatief in het nieuws. Gemeenten in Zuidoost-Brabant bleken te zijn opgelicht bij het inhuren van buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) van SSH. Eerder stapte directeur Joop van Stiphout op na beschuldigingen over intimidatie van personeelsleden.
'Klachten te heftig'Het bestuur van de stichting bestaat uit het college van burgemeester en wethouders. “Het college stelt voor om intern onderzoek te doen naar verschillende aanklachten. Deze klachten zijn echter te heftig om intern af te handelen. Dit moet door een onafhankelijke commissie worden gedaan”, aldus Zarroy.
De kwestie wordt op 26 februari besproken tijdens een extra commissievergadering.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.