Bekeuringen uitgedeeld bij grote transportcontrole in Moerdijk

13 februari 2015 om 10:58
nl
Bij knooppunt Klaverpolder in Moerdijk hield de politie donderdag met onder meer de Belastingdienst en de douane een grote transportcontrole. 27 vrachtwagencombinaties werden gecontroleerd. Van 4000 voertuigen werd het kenteken gescand en acht wagens die dieren vervoerden zijn aan de kant gezet en gecontroleerd.
Geschreven door

De chauffeurs van een aantal vrachtwagens kregen bekeuringen voor technische gebreken, zoals gladde banden, een lekke uitlaat en een gescheurd chassis.
BekeuringenEen chauffeur werd op de bon geslingerd omdat hij door rood reed. Twee chauffeurs hadden voor de dieren die ze vervoerden geen gezondheidscertificaten bij zich. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit zal daarom extra onderzoek naar de vervoerders doen.
De Belastingdienst legde op acht voertuigen beslag en inde bijna 2400 euro aan openstaande schulden. Dertig bestuurders moesten blazen, maar bleken allemaal niet te veel te hebben gedronken. Wel bleek een chauffeur nog vier weken celstraf te goed te hebben en dus is hij naar een politiecel gebracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.