'Weg naar de bevrijding' behaalt derde plek Geschiedenis Online Prijs

13 februari 2015 om 11:02
nl
De website van het journalistieke project 'De weg naar de bevrijding' heeft de derde plek behaald bij de Geschiedenis Online Prijs. De tweejaarlijkse prijs voor de populairste geschiedeniswebsite of -app van Nederland werd donderdagmiddag uitgereikt in Den Haag.
Geschreven door

De weg naar de bevrijding vertelt het verhaal van de invasie in Normandië tot aan de capitulatie van de Duitsers. De site is een gezamenlijk project van regionale omroepen en dagbladen in Zuid- en Oost-Nederland. Ook Omroep Brabant neemt deel aan het project.
Eerste en tweede plekDe jury van de Geschiedenis Online Prijs stond onder leiding van de bekende historicus Maarten van Rossem. Die oordeelde dat de eerste prijs ging naar Tijdreis Domplein, een iPad-app waarin de geschiedenis van het Utrechtse Domplein centraal staat. Slavenreis d'Eenigheid werd tweede.
De publieksprijs ging naar Historiek.net, een gratis online geschiedenismagazine waarop nieuws en geschiedenis met elkaar worden verbonden. Dat online blad publiceert historische achtergrondverhalen, maar ook nieuwsberichten, boekbesprekingen en opiniestukken. Bekijk voor alle deelnemende kandidaten de site van de Geschiedenis Online Prijs.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.