Zorgverzekeraar CZ bespaart tonnen door opsporen foute nota's

13 februari 2015 om 13:57
nl
Zorgverzekeraar CZ in Tilburg bespaart honderdduizenden euro's dankzij oplettende klanten die fouten in rekeningen voor behandelingen of medicijnen doorgeven. Sinds afgelopen zomer kunnen patiënten op de internetsite van CZ onterechte rekeningen melden. Het gaat dan bijvoorbeeld om behandelingen die niet hebben plaatsgevonden of medicijnen die niet zijn geleverd.
Geschreven door

Volgens woordvoerder Rik van Druten van CZ is inmiddels zo'n 350.000 euro bespaard op onterechte uitbetalingen aan zorgverleners en apothekers.
ControleCZ is al jaren zeer actief met het opsporen van fraude en fouten, ook bij hun klanten. Nota's worden zo nodig met een scanner onderzocht om te zien of er geen getallen zijn veranderd. "Dit helpt natuurlijk om de kosten van de zorg betaalbaar te houden", zegt Van Druten.
Toch zal het volgens de CZ-woordvoerder niet direct leiden tot lagere premies: "Dat is afhankelijk van nog veel andere factoren, maar dit helpt wel mee".
De Tilburgse zorgverzekeraar gaat er niet direct van uit dat zorgaanbieders bewust frauderen. "Overal worden foutjes gemaakt, maar als blijkt dat dit structureel gebeurt dan ondernemen wij wel degelijk actie", aldus Van Druten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.