Opnieuw giftige hondenbrokken gevonden in Waalwijk, ook in achtertuinen

13 februari 2015 om 15:43
nl
In Waalwijk zijn giftige hondenbrokjes gevonden. In een aantal gevallen waren de brokjes zelfs bij mensen in de achtertuin gegooid. De melding volgt na eerdere vondsten van giftig voer in Loon op Zand en Kaatsheuvel. Door het eten van de brokjes is al minstens een hond in Waalwijk voor behandeling naar de dierenarts gemoeten.
Geschreven door

In Kaatsheuvel werden twee honden ziek, waarvan er inmiddels één aan de vergiftiging is bezweken. De dieren aten de brokjes terwijl zij werden uitgelaten in de wijk Loonse Vaart.
AangelijndDe politie waarschuwt mensen die de brokken willen opruimen om ze niet met blote handen aan te raken. Ook moeten nieuwe vondsten bij de politie worden gemeld. Hondenbezitters krijgen het advies hun hond alleen aangelijnd uit te laten en scherp in de gaten houden dat hun huisdier niets eet tijdens het uitlaten.
OnderzoekenDe politie laat een aantal brokjes onderzoeken. Zij vraagt mensen die iets opvallends zien dit bij te melden. Op de social media staan verhalen over vergiftiging in nog veel meer plaatsen in de regio maar de juistheid daarvan kon de politie vrijdagmiddag niet bevestigen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.