PSV heeft geen problemen met AZ: 3-0

29 november 2015 om 18:20
PSV was zondag heer en meester tegen AZ. De Eindhovenaren wonnen in eigen huis met 3-0. Die stand stond al bij rust op het bord. De score had nog veel hoger kunnen oplopen maar PSV miste een groot aantal kansen.
Profielfoto van Ranselaar Jessica
Ranselaar Jessica

PSV had een droomstart tegen AZ. Al binnen drie minuten kwam de club op voorsprong, als AZ-verdediger Luckassen de bal ongelukkig in eigen doel werkt. Niet iedereen in het stadion had die treffer gezien, want vanwege de strenge veiligheidscontroles miste een deel van het publiek het begin van de wedstrijd.
Dik tien minuten later maakte Luuk de Jong er met een kopbal er 2-0 van, uit een voorzet van Brenet.
Nog voor rust 3-0Weer tien minuten later dacht PSV op 3-0 te komen, maar de goal van Pereiro werd afgekeurd vanwege buitenspel. Niet veel later werd AZ voor het eerst gevaarlijk. Moreno schoot de bal bijna in eigen doel, maar Zoet bracht redding. AZ kreeg voor rust nog een paar kansen, maar wist die niet te benutten.
PSV deed dat aan de andere kant wel. Luuk de Jong maakte vijf minuten voor rust zijn tweede treffer: 3-0.
Rode kaartAZ-verdediger Luckassen had duidelijk zijn dag niet. De maker van de 1-0 (in eigen doel) sloeg na een uur Luuk de Jong en mag inrukken. Met elf tegen tien kakte de wedstrijd een beetje in. Echt grote kansen bleven lang uit.
Tot een minuut of vijf voor tijd. Brenet pegelde de bal snoeihard op de lat. Maher tikte de rebound binnen maar stond buitenspel. Beter had hij de bal aan de net niet buitenspel staande De Jong kunnen gunnen.
Makkelijke wedstrijdPSV liep na de score flink uit te breiden maar daar zullen ze in Eindhoven niet lang van wakker hebben gelegen, want vier dagen na de Champions League-wedstrijd tegen Manchester United speelde PSV eindelijk weer eens een 'makkelijke' wedstrijd.
Door tegen AZ te scoren, evenaart PSV een record. De club scoorde namelijk in 41 eredivisieduels op een rij. PSV deelt het record met Ajax en FC Twente. Als PSV volgende week tegen Vitesse scoort, is het alleen recordhouder.