Grootste partij van Waalwijk stelt vragen over financiële steun RKC Waalwijk - Omroep Brabant

Grootste partij van Waalwijk stelt vragen over financiële steun RKC Waalwijk

13 februari 2015 om 16:01
nl
De grootste partij in de gemeenteraad van Waalwijk heeft vrijdag vragen gesteld aan het college over financiële steun aan RKC Waalwijk. De gemeente zet jaarlijks een half miljoen euro apart om een eventueel faillissement van de club af te wenden.
Geschreven door

Het gaat om structurele steun tot 2021, terwijl eigenlijk was afgesproken dat het bij een eenmalige bijdrage zou blijven van 500.000 euro. Dit beweert LokaalBelang, de grootste partij van de raad.
De partij wil onder andere van het college weten waarom Waalwijk het geld jaarlijks opzij gaat zetten voor een eventueel faillissement. Wat de partij betreft kan het geld beter worden gestopt in het ondersteunen van zieke en oude mensen in het huishouden.
Zeven miljoen voor reddingNaar verwachting moet Waalwijk een slordige zeven miljoen euro uitgeven om een eventueel faillissement van RKC Waalwijk op te vangen. Om de klap op te vangen, is de gemeente met het geld vast begonnen een spaarpot aan te leggen, om zo de boekwaarde van het stadion te verlagen.
Eerder werd voetbalclub RKC Waalwijk al definitief gered van een financiële ondergang. De gemeente Waalwijk, de Belastingdienst en enkele investeerders gingen akkoord met een reddingsplan voor de Brabantse voetbalclub.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.