Gezinnen merken nog weinig van betere economie, meer aanvragen Stichting Leergeld Eindhoven

13 februari 2015 om 16:49
Ook in 2014 hebben weer meer mensen een beroep gedaan op de Stichting Leergeld in Eindhoven. De stichting geeft financiële bijdragen aan gezinnen die geen geld hebben om bijvoorbeeld schoolreisjes voor hun kind te betalen.
Geschreven door

De stichting springt ook bij als er geen geld is om kinderen te laten sporten of zich sociaal te ontwikkelen bij clubs. Het geld wordt nooit aan de gezinnen zelf gegeven maar gaat rechtstreeks aan scholen en verenigingen.
In haar jaarverslag schrijft de stichting dat ondanks een lichte verbetering van de economische situatie in 2014, gezinnen daar nog niet van profiteren. 'Integendeel', schrijft de stichting.
Vorig jaar zijn er opnieuw meer aanvragen ingediend. 1093 gezinnen deden een verzoek om hulp, waarvan 392 gezinnen zich voor de eerste keer bij Leergeld meldden. Omdat gezinnen soms meerdere aanvragen doen, kreeg Leergeld in totaal 3866 hulpvragen waar 1879 kinderen bij betrokken waren.
Meer sponsorgeldenDe stichting draait op sponsorgelden. 'Bijzonder is dat wij in 2014 een bedrag van maar liefst 113.428 euro mochten ontvangen van onze sponsoren, hoger nog dan in 2013. Zonder die bijdragen zouden veel kinderen niet kunnen sporten, dansen of mee op schoolreisje gaan', aldus de stichting Leergeld.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...