Curatoren faillissement Roger Lips winnen kort geding en mogen bij digitale administratie Lips

13 februari 2015 om 17:08
nl
De curatoren in faillissementen van vastgoedondernemer Roger Lips uit Uden hebben vrijdag in een kort geding afgedwongen dat ze weer toegang krijgen tot de digitale administratie van het vastgoedconcern van Lips.
Geschreven door

Bij de curatoren bestond de vrees dat er dataroof zou plaatsvinden. Daarom stapten ze naar de rechter. Vastgoedbaas Lips heeft via een stroman de concerndata verborgen.
De rechter in Den Bosch denkt dat de vastgoedondernemer de curatoren probeert te dwarsbomen. Volgens het oordeel van de rechter is de vrees dat relevante data zal verdwijnen reëel. Het ICT-bedrijf dat de concerndata beheert, moet binnen 24 uur toegang geven tot de digitale administratie.
Faillissement LipsLips werd twee jaar geleden failliet verklaard en staat voor meer dan 100 miljoen euro in het krijt bij verschillende banken. Hij is vooral bekend omdat hij een van de grote vastgoedklanten was die de SNS Bank in grote problemen bracht.
De vastgoedman vluchtte naar Dubai toen hem duidelijk werd dat hij de cel in dreigde te gaan omdat hij onvoldoende meewerkt aan de afwikkeling van zijn faillissement. Eerder mocht hij vanwege zijn tegenwerking al een tijd doorbrengen in de cel. In januari werd hij even opgepakt, maar daarna weer vrijgelaten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.