Ontvoerder van 15-jarig Bredaas meisje komt uit gemeente Deurne

13 februari 2015 om 17:16
nl
De 39-jarige man die een 15-jarig meisje uit Breda meenam naar Portugal, komt uit de gemeente Deurne. Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie vrijdag gezegd.
Geschreven door

De man is inmiddels in Nederland. Een rechter heeft vrijdag bepaald dat hij terecht is aangehouden. Hij wordt verdacht van ‘het onttrekken aan het ouderlijk gezag van een minderjarig kind’. Het onderzoek gaat maandag verder. De man wordt mogelijk dinsdag voorgeleid.
Naar Portugal geredenHet meisje was vermist en werd vorige week in Portugal gevonden, in gezelschap van de man uit de gemeente Deurne. De man was anderhalve week geleden met het meisje naar het zuiden gereden in zijn groene Volkswagen Polo, zo meldde het AD eerder.
Vorige week donderdag liep hij tegen de lamp bij een verkeerscontrole in Albufeira, in de Algarve.
Grote hoeveelheid geldVolgens de krant Diára de Notías had de Nederlander een grote hoeveelheid geld bij zich. De politie wil niet veel kwijt over de zaak in verband met de privacy van het kind.
Het kind is uit huis geplaatst en staat onder toezicht van een voogd. Die sloeg alarm toen het meisje er drie weken geleden vandoor ging met de man. De twee kenden elkaar.
'Extreem zenuwachtig'Toen na een telefoontje bleek dat de twee in het buitenland zaten, werd er een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd. Volgens de Portugese politie was de man 'extreem zenuwachtig' toen hij werd gecontroleerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.