Rundvleeskroketten Beckers Breda komen slecht uit test Consumentenbond - Omroep Brabant

Rundvleeskroketten Beckers Breda komen slecht uit test Consumentenbond

13 februari 2015 om 17:54
nl
De rundvleeskroketten van Beckers in Breda komen slecht uit een test van de Consumentenbond. Er zit maar anderhalve gram rundvlees in, in plaats van de 10,5 gram die het etiket belooft. De rundvleeskroketten van Aldi daarentegen bevatten meer vlees dan er op het etiket staat.
Geschreven door

In veel rundvleeskroketten zit volgens de Consumentenbond minder vlees dan de producent aangeeft. Ook zijn er in veel rundvleeskroketten nauwelijks stukjes en draadjes vlees te vinden, terwijl de reclamefoto's dat wel beloven.
Kwekkeboom en Aldi zijn besteVolgens de verpakkingen zit er gemiddeld tien procent vlees in de kroketten, maar in dertien van de vijftien onderzochte gevallen is een groot deel daarvan niet traceerbaar. In de huismerken Markant, Perfekt, Plus en Beckers rundvleeskroketten trof de Consumentenbond zelfs maar 1,5 gram vlees aan, in plaats van de 10,5 gram die het etiket belooft.
Maar er zijn ook kroketten die wel in de buurt komen van de beloofde hoeveelheid vlees, namelijk de Kwekkeboom Rundvleescroquetten en de Aldi SnackFan Rundvleeskroketten. De kroketten van Aldi bevatten zelfs iets meer vlees dan op het etiket staat.
Verkeerde methodeVolgens de Algemene Kokswaren en Snackfabrikanten Vereniging heeft de Consumentenbond bij de rundvleeskrokettentest de verkeerde meetmethode gebruikt.
Die zogeheten uitpluismethode houdt volgens de brancheorganisatie geen rekening met het vocht- en vetverlies van het vlees bij de bereiding van de vulling van de kroketten. Die bestanddelen worden deels weggekookt in de ragout. "Dit is een onomkeerbaar proces en dus zal er altijd minder vlees fysiek aanwezig blijven in de ragout dan vooraf is toegevoegd aan het recept'', aldus de AKSV.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.