Honderden EHBO'ers in Brabant aan het werk tijdens de carnavalsdagen

13 februari 2015 om 19:21
nl
Deze carnaval zijn er honderden vrijwillige hulpverleners actief in de provincie. Het Rode Kruis meldt dat er door de heel Brabant enorm veel mensen helpen bij verschillende carnavalsactiviteiten. In Brabant zijn het er zeker 240.
Geschreven door

Dan gaat het om de afdelingen Helmond, Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, Oss, Uden, Boxtel, Tilburg en Breda. Verder zijn er in de kleinere steden nog talloze vrijwilligers bij optochten voor de veiligheid van Brabantse carnavalsvierders.
'Altijd paraat'“We zijn altijd betrokken bij carnavalsactiviteiten”, vertelt een woordvoerder. “Ook nu staan we weer paraat. Tijdens de festiviteiten wordt vooral hulp gevraagd als gevolg van alcohol- en drugsgebruik, maar ook in verband met verwondingen, opgelopen door gebroken glaswerk of kneuzingen en schaafwonden door een knokpartijtje."
In Breda zijn de hulpverleners aanwezig bij de kinderoptocht en het kindercarnaval en in Oss maken ze tijdens carnaval gebruik van de nieuwe mobiele medische unit. ,,Naast de reguliere eerstehulpposten zijn er fietsende en lopende EHBO'ers op plekken waar veel mensen bij elkaar komen. Zo kunnen de hulpverleners sneller iemand helpen'', aldus de woordvoerster.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!