Kevin Abbring uit Son vecht zich knap terug bij WK-debuut in Zweden

13 februari 2015 om 22:20
nl
Kevin Abbring uit Son heeft vrijdag goed gepresteerd tijdens de WK Rally van Zweden. De 25-jarige autocoureur begon met een foutje, maar vocht zich knap terug. "Ik heb nog nooit mijn pacenotes zo vaak aan moeten passen" reageert een stralende Abbring bij het debuut in de snelle World Rally Car.
Geschreven door

De dag begon zuur voor Abbring aan het stuur van zijn Hyundai I20 WRC. Hij werd, zoals wel vaker in Zweden gebeurt, een sneeuwbank ingezogen. Dat kostte hem anderhalve minuut. "Mijn bril besloeg een beetje. Ik zat erin, voordat ik het wist", reageerde Abbring aan de finish. Hij viel terug naar plaats 35 algemeen.
OpmarsDe Sonse rijder gaf niet op. Hij zette zijn leercurve, zoals hij het zelf noemde, voort en maakte gedurende de dag geen grote fouten meer. Een knappe zevende en achtste plek op proeven aan het einde van de dag waren het gevolg. "De tijden zijn goed. Ik had niet verwacht dat het verschil per kilometer zo klein zou zijn", aldus Abbring.  Bovendien klokte hij vrijwel constant tijden in de buurt van teamgenoot Hayden Paddon (NZL).
Door zijn constante optreden klom Abbring weer  op naar plaats elf algemeen, één plaats lager dan waar hij de dag begon, maar met de top tien nog altijd in zicht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.