Luuk de Jong wéér drie keer trefzeker voor PSV. 'Nu nog elf finales'

14 februari 2015 om 01:46
nl
Met de wedstrijdbal onder zijn arm stapte Luuk de Jong vrijdag in Alkmaar de PSV-bus in voor de terugrit naar Eindhoven. Met drie doelpunten, een 'perfecte' hattrick zelfs, had de spits een groot aandeel in de spectaculaire overwinning op AZ (2-4).
Geschreven door

"Deze bal krijgt een mooi plekje naast die andere'', zei De Jong, doelend op zijn eerdere hattrick dit seizoen na een al even spectaculair duel tegen Feyenoord.
De spits van PSV scoorde in Alkmaar met links, rechts én het hoofd. "Ik had een paar wedstrijden op rij niet gescoord, maar werk wel altijd keihard voor het team. Dan komen de doelpunten vanzelf, dat weet ik'', aldus De Jong.
"Dat ik er nu drie maak is lekker voor mij, maar het maakt mij eigenlijk niet uit wie die ballen erin schiet. Als we maar blijven winnen, totdat we kampioen zijn. Want als we de volgende wedstrijd verliezen, heeft deze overwinning weer geen nut gehad."
Nog elf finales te gaan.Het seizoen telt voor PSV nog elf competitiewedstrijden, maar nu al presteert de ploeg uit Eindhoven beter dan het vorige voetbaljaar. De koploper van de eredivisie kwam door de winst bij AZ op 61 punten, terwijl het vorig seizoen eindigde op 59 punten. Bovendien heeft PSV nu 62 keer gescoord, al twee doelpunten meer dan in het hele seizoen 2013-2014 toen de ploeg van trainer Phillip Cocu als vierde eindigde.
PSV won tot nu toe 20 van de 23 competitieduels en kan een aanval doen op het clubrecord, dat staat op 27 overwinningen in één seizoen. Dat presteerde de Brabantse ploeg vijf keer, voor het laatst in 2004-2005, zo zocht databureau Infostrada uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.