Muziek uit Efteling succesvol in strijd tegen hangjeugd in Schiedam - Omroep Brabant

Muziek uit Efteling succesvol in strijd tegen hangjeugd in Schiedam

14 februari 2015 om 08:49
nl
Een school in Schiedam zegt een doeltreffend middel te hebben gevonden om lawaaierige hangjeugd 's avonds weg te houden voor het schoolgebouw: het spelen van muziek uit attractiepark De Efteling in Kaatsheuvel, bijvoorbeeld die van de Indische Waterlelies.
Geschreven door

“We hebben het eerst met klassieke muziek geprobeerd”, vertelt facilitair medewerker Daan Bartels van scholengemeenschap Spieringshoek in De Telegraaf. “Maar de jeugd van tegenwoordig blijkt de klanken van Bach en Mozart tot onze grote verbazing eigenlijk wel te waarderen. De jochies liepen in ieder geval niet weg.”[Youtube:body:https://www.youtube.com/watch?v=CXXTk5PotpQ]
Sinds een speciale geluidsinstallatie muziek uit de Efteling draait, bijvoorbeeld die van de Indische Waterlelies, is de rust weergekeerd. En de buurt is er blij mee. Als we het speakertje uitzetten, krijgen we van omwonenden meteen de vraag of hij weer aan kan”, aldus Bartels. De school noemt de methode ‘vriendelijker’ dan de hoge pieptoon die veel wordt gebruikt in de strijd tegen jongerenoverlast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.