Ludiek protest voor herbouw gemeentehuis Waalre, Prins Rudolph komt 't Hazzo in Waalre niet in

14 februari 2015 om 12:08
nl
De Vereniging voor de Jeugd uit Waalre heeft zaterdagmorgen cultureel centrum 't Hazzo in Aalst afgesloten. Daardoor kon Prins Rudolph niet naar binnen. De vereniging protesteerde op deze ludieke manier tegen het plan van de gemeente Waalre om het gemeentehuis onder te brengen in 't Hazzo. De gemeenteraad neigt daartoe nadat het oude gemeentehuis na een aanslag werd verwoest.
Geschreven door

De Vereniging voor de Jeugd had de prins vorige week, tijdens de officiële sleuteloverdracht, ook de sleutel van het hek gegeven waarmee 't Hazzo zou worden afgesloten, zodat hij er toch in kon.  Zodoende kon de vereniging haar punt maken, maar werd de verstoring van het carnavalsfeest tot een minimum beperkt.
In 2012 werd het monumentale gemeentehuis van Waalre door een aanslag verwoest. De gemeenteraad van Waalre neigt ernaar om een nieuw gemeentehuis te maken in zalencentrum 't Hazzo in het kerkdorp Aalst. Een andere optie is het oude raadhuis aan de Koningin Julianalaan te herbouwen. Vooral de bevolking van Waalre is daar voorstander van.
De Vereniging voor de Jeugd wil ook graag dat het gemeentehuis weer aan de Koningin Julianalaan komt. Om dat duidelijk te maken werd 't Hazzo zaterdagmorgen even geblokkeerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.