'Registreren van alle gasten is veel te veel werk voor kleine campings'

14 februari 2015 om 12:34
nl
Brabantse campinghouders zijn niet blij met de uitspraken van Kamerlid Ahmed Marcouch. De PvdA'er zei in een overleg in de Tweede Kamer dat Brabantse campings een vrijplaats voor criminelen dreigen te worden.
Geschreven door

Marcouch heeft minister Opstelten gevraagd om de registratieregels van campings aan te passen. "De wet verplicht om één van de mensen in een groep te registreren. Van een gezin hoeft bijvoorbeeld alleen de vrouw geregistreerd te worden. Dat is het hiaat in de wet die criminelen misbruiken", zegt Marcouch tegen Omroep Brabant.
Iedereen registrerenMarcouch wil dat campinghouders voortaan iedereen gaan registreren. Op een aantal grote campings gebeurt dit ook al. Maar voor kleine campinghouders is het een schikbeeld: "Er gaat zoveel tijd in zitten", zegt Gijs Pheninckx van natuurcamping De Bergvlietse Bossen in Oosterhout. "Als je dat afzet tegen wat je als campinghouder verdient, dan is het echt geen optie".
De kleine campings zijn ook bang dat de sfeer eronder zal gaan lijden. "Mensen moeten zich hier thuisvoelen", zegt Pheninckx. "En thuis hou je ook geen lijsten bij van wie er aanwezig is".
Minister Opstelten onderzoekt of de regels moeten worden aangepast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.