Ruimtevrachtschip Georges Lemaître en ISS goed zichtbaar boven Brabant: heldere stippen - Omroep Brabant

Ruimtevrachtschip Georges Lemaître en ISS goed zichtbaar boven Brabant: heldere stippen

14 februari 2015 om 16:00
nl
Stipt om dertien minuten over zeven was het ruimtevrachtschip Georges Lemaître ATV-5 goed te zien boven Brabant. Daarna volgde het ISS. In een rechte lijn vlogen de lichtgevende puntjes over de provincie.
Geschreven door

De Georges Lemaître is een onbemand ruimtevrachtschip dat werd gebruikt om het ISS (International Space Station) te bevoorraden. Het heeft 6,6 ton aan reservemateriaal, kleding, voedsel, brandstof, lucht, zuurstof en water naar het internationale ruimtestation gebracht.[tweet:body:https://twitter.com/Peuchen/status/566663383450402816]
Dit is de laatste vlucht van het onbemande toestel. De ATV-5 is in de lucht te zien als een erg felle stip. De lichtstip zal constant zijn en niet blinken, omdat het zonlicht is dat reflecteert op de Georges Lemaître.
Het leek alsof de ATV zich ongeveer even snel verplaatste als een vliegtuig dat op kruishoogte vliegt, maar eigenlijk vliegt het ruimtevaartuig 34 keer zo snel als een passagiersvliegtuig.
Lees ook de Valentijnstip van de ESA (Europese ruimtevaartorganisatie)[tweet:body:https://twitter.com/esaoperations/status/566523764901691392]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.