Video

Rode rozen voor prikkie! Carnavalentijnsdag is ondernemers doorn in het oog

14 februari 2015 om 17:18
nl
Door al het carnavalsgeweld zouden we het bijna vergeten, maar het is zaterdag ook Valentijnsdag. Normaal gesproken de meest romantische dag van het jaar. En voor ondernemers een mooie commerciële activiteit om de kassa te laten rinkelen. Maar dit jaar geen rollende eurotekens in de ogen van de winkeliers.
Geschreven door

Bloemisten in het zuiden van ons land hebben dit jaar minder rode rozen ingeslagen. Het is ook daardoor dat de prijs voor een mooie, volle rode roos voor een bijna normale prijs voorbij de kassa gaat. "Dat heeft alles te maken met een het simpele vraag-en-aanbodmodel", legt bloemist Bart van Roosmalen uit.
Door de gematigde export naar het buitenland, zoals Engeland en Rusland, en doordat Valentijnsdag dit jaar samenvalt met carnaval, is er minder vraag naar bloemen. Op de bloemenveiling gaan bloemen dus ook voor veel goedkoper de deur uit.
TraditieHoewel Valentijnsdag door veel mensen als een commerciële feestdag wordt gezien, is het voor een aantal mensen toch ook de liefdesdag bij uitstek waarop zij hun (geheime) liefde willen verrassen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.