Video

'Laatste wens' Damian vanavond in vervulling gegaan: kerngezond in Lichtjesoptocht Standdaarbuiten

14 februari 2015 om 17:44 • Aangepast 21 november 2020 om 20:03
nl
In de lichtjesoptocht in 't Zwammegat (Standdaarbuiten) reed zaterdagavond een heel bijzondere deelnemer mee. De nu zevenjarige Damian Rademaker uit Oud Gastel had één grote wens: meerijden in de lichtjesoptocht van Standdaarbuiten. Twee jaar geleden leek het erop dat het zijn laatste wens zou worden. Rond carnaval 2013 lag hij doodziek in het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam.
Profielfoto van
Geschreven door

Wie Damian nu ziet zou het bijna niet geloven. Een in eerste instantie onschuldig virus veroorzaakte twee hartinfarcten en één herseninfarct, maar hij kwam erbovenop. Als hij in het ziekenhuis even ontwaakte uit zijn diepe bewusteloosheid dan had hij het maar over één ding en dat was de lichtjesoptocht in 't Zwammegat. Zaterdagavond ging de wens van Damian in vervulling en reed hij kerngezond mee met de optocht.

Wachten op privacy instellingen...

Een verlicht kasteel In de optocht was Damian zaterdagavond te zien in een rijdend verlicht kasteel. Zijn ouders, opa en oma en veel andere familieleden hebben de afgelopen weken alles op alles gezet om de wens van Damian te laten uitkomen. "Ik ben blij, het is leuk", reageerde hij.
De opa van Damian zat achter het stuur. Volgend jaar hoopt Damian er weer bij te zijn. "Maar dan in een nog groter kasteel."
In Oud Gastel werd zaterdagmorgen de laatste hand gelegd aan het rijdend kasteel. Een kraan tilde de toren over een aggregaat die voor de nodige stroom moet zorgen om de verlichting te laten branden.
Indrukwekkende foto's Ronald Rademaker is de vader van Damian. Op zijn computer laat hij indrukwekkende foto's zien van nog maar twee jaar geleden. In een te groot bed ligt Damian meer dood dan levend. "Het is echt onbeschrijfelijk wat er door je heen gaat. Het enige wat ik nu denk, als ik die foto's weer zie, is dat we er alles aan gaan doen om ervoor te zorgen dat Damian de tijd van zijn leven heeft als deelnemer aan de Lichtjesoptocht in Standdaarbuiten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.