Demy de Zeeuw debuteert voor NAC met twee goals: 'Maar teleurstelling over nederlaag overheerst'

15 februari 2015 om 02:20 • Aangepast 21 november 2020 om 20:03
nl
Hij voetbalde maanden niet, maar toonde zaterdagavond direct aan een toegevoegde waarde voor NAC Breda te zijn: Demy de Zeeuw. De middenvelder scoorde tweemaal in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, maar het leverde zijn nieuwe werkgever geen punten op.
Profielfoto van
Geschreven door

NAC verloor met 3-2 van ADO. De Zeeuw kon echter terugkijken op een goede wedstrijd. "Dit was een lekker debuut", beaamde de speler. "Ik was belangrijk met mijn treffers en gaf een mooie bal op Guyon Fernandez. Hij had eigenlijk moeten scoren, maar was niet meedogenloos genoeg voor de goal."

Wachten op privacy instellingen...

'We hadden hier moeten winnen'Volgens De Zeeuw was de nederlaag van NAC in de residentie onnodig. "We hadden moeten winnen. Als je tweemaal scoort in Den Haag, moet je gewoon punten pakken." Toch kon hij het verlies wel verklaren. "We lieten ADO vanaf de zijkanten veel te makkelijk voetballen. Ze konden wel vijftig ballen, ongemoeid, voorgeven. Dan is het wachten op tegentreffers." Daar vielen er dus drie van, waarvan de laatste vlak voor tijd.
Aanvoerder Dirk Marcellis baalde als een stekker van de nederlaag. "De laatste wedstrijden creëerden we amper kansen en stond het achterin als een huis. Nu scoren we twee keer en krijgen we twee levensgrote kansen, maar maken we het niet af. In de slotfase gingen we te veel naar achter lopen en daarmee speelden we ADO in de kaart."
Nacompetitie lijkt voor NAC hoogst haalbareADO was een concurrent van NAC in de onderste regionen van de eredivisie. Door de nederlaag is het verschil tussen de ploegen negen punten, waardoor de Hagenezen haast niet meer in te halen zijn. Voor Robert Maaskant en consorten lijkt het halen van de nacompetitie, met nog elf speeldagen voor de boeg, het hoogst haalbare.
Marcellis wil daar nog niet aan toegeven. "We hebben nog steeds het vertrouwen dat we wedstrijden kunnen winnen. Alleen moet het ook een keer gaan gebeuren. We hebben er nu genoeg over gesproken, het is tijd voor daden."
De Zeeuw onderstreept die woorden. "Ik ben blij met mijn eigen optreden vanavond, maar de teleurstelling over de nederlaag overheerst. We moeten snel punten gaan pakken. Zeker de thuiswedstrijden moeten we allemaal zien te winnen. Te beginnen tegen Cambuur, komende vrijdag."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.