Sport zondag: PSV/FC Eindhoven door in bekertoernooi, SPM Shoeters verliest van Groningen

15 februari 2015 om 09:45 • Aangepast 21 november 2020 om 20:02
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor de voetbalsters van PSV/FC Eindhoven, de handballers van Tachos, de basketballers van SPM Shoeters, de voetballers van Kozakken Boys en de ijshockeyers van Destil Trappers.
Profielfoto van
Geschreven door

PSV/FC Eindhoven op schot in AmsterdamDe voetbalsters van PSV/FC Eindhoven hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Ze versloegen zaterdag topklasser Buitenveldert in Amsterdam met 4-1. Buitenveldert opende de score, maar Nadia Coolen maakte al snel gelijk. Via een kopbal van Daniëlle van de Donk en een fraaie treffer van Sylke Calleeuw liep PSV/FC Eindhoven uit naar 3-1 en een eigen goal van Buitenveldert besliste het duel definitief.

Trappers geeft Heerenveen tikjeDe ijshockeyers van Destil Trappers hebben de topper tegen Heerenveen zaterdag met 5-2 gewonnen. Maarten Brekelmans scoorde tweemaal voor Trappers. Brad Snetsinger, Peter van Biezen en Björn Willemse maakten de andere Tilburgse treffers.
Kozakken Boys onderuitDe voetballers van Kozakken Boys hebben zaterdag een thuisnederlaag geleden tegen subtopper Rijsburgse Boys. Het duel in Werkendam eindigde in 0-3. Kozakken Boys is nog altijd koploper in de topklasse voor zaterdagamateurs, maar de voorsprong op achtervolger Spakenburg is nu geslonken tot drie punten. Spakenburg won zaterdag met 3-2 bij Scheveningen.
Shoeters verliest topperDe basketballers van SPM Shoeters hebben de topper in en tegen Groningen zaterdag verloren. Het werd 69-63. De Bosschenaren stonden halverwege de wedstrijd al met 43-25 achter. In het laatste kwart liet SPM Shoeters nog een aardige inhaalrace zien, maar Groningen gaf de zege niet meer uit handen. Brandyn Curry was topscorer bij SPM Shoeters. Hij was goed voor vijftien punten. Shoeters staat tweede in de Dutch Basketball League, achter Leiden. Groningen staat derde. Die ploeg heeft evenveel punten als SPM Shoeters, maar twee duels meer gespeeld.
Tachos start met nederlaagDe handballers van Tachos zijn de strijd om de landstitel begonnen met een nederlaag. De Waalwijkers verloren zaterdag in het Limburgse Panningen hun eerste wedstrijd in de kampioensgroep van de eredivisie met 35-19 van Bevo.
Kromowidjojo deelt goud met DekkerRanomi Kromowidjojo van NTC Eindhoven en Inge Dekker hebben zaterdag, tijdens de tweede dag van het internationale zwemgala in Amiens, allebei een gouden medaille gewonnen op de 50 meter vlinderslag. Ze tikten allebei aan na 26,07 seconden. Femke Heemskerk was de beste op de 200 vrij, in een tijd van een minuut en 56,87 seconden. Bij de mannen werd Eindhovenaar Kyle Stolk vierde op de 200 vrij in een tijd van een minuut en 50,85 seconden. Maarten Brzoskowski eindigde in de finale als laatste (1.51,98).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.