Bosschenaar Thijs van de Meeberg wint Leids Cabaret Festival: 'Je gaat er vol voor'

15 februari 2015 om 14:20
nl
Na grote namen als Ronald Goedemondt, Guido Weijers, Theo Maassen en Hans Teeuwen is onze provincie nóg een topcabaretier rijker. Thijs van de Meeberg won zaterdagavond de 37e editie van het gerenommeerde Leids Cabaret Festival. "Op het moment dat het doek opengaat, is er geen weg meer terug."
Geschreven door

Hij zegt in zijn voorstellingen gewoon dat hij uit Eindhoven komt, maar eigenlijk komt-ie uit Nuenen en woont hij nu in Den Bosch. Lachend: "Ik kreeg WhatsAppberichtjes van boze vrienden die zeiden dat ik helemaal niet uit Eindhoven kwam, terwijl media dit wel schreven."
Lovend over voorstellingThijs van de Meeberg, een Bosschenaar dus, is een naam die cabaretliefhebbers moeten gaan onthouden. Zowel de jury als het publiek koos hem zaterdagavond als winnaar van het jaarlijkse Leids Cabaret Festival. Dat festival staat bekend als de springplank voor aanstormend talent. Winnaars in het verleden wagen onder meer Erik van Muiswinkel, Najib Amhali en Javier Guzman. [YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=WPYMzSSc9NQ]
Van de Meeberg nam het op tegen jonge cabaretiers Tim Hartog en Nabil Oulad Ayad. De 26-jarige artiest hoopte al op een overwinning en ging er dan ook helemaal voor. "Als je meedoet, ga je natuurlijk vol voor de winst. Er is wel altijd sprake van een geluksfactor hoor."
'Belangrijk om eigen stempel te drukken'Wat de grappenmaker onderscheidt van de rest? "Veel kletsen met de mensen, zeker bij zo'n festival als in Leiden. Ik wil mijn vingers niet branden door te zeggen met wie ik mijzelf vergelijk. Het is belangrijk vooral mijn eigen stempel te drukken. Wel haal ik veel inspiratie voor mijn stijl van Freek de Jonge, toch een beetje mijn leermeester."
De komende tijd treedt Thijs van de Meeberg landelijk op in tientallen theaters met zijn voorstelling Vleesgeworden, waaronder een paar in Brabant. Zo staat hij op de planken in Tilburg, Uden, Roosendaal en Boxmeer.[Twitter:body:https://twitter.com/LeidsCabaret/status/566741599858995201]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.