Video

Weer geen goud voor Ireen Wüst op WK afstanden, Goirlese pakt zilver op 1500 meter

15 februari 2015 om 15:49
nl
Het WK afstanden in Heerenveen is op een deceptie uitgelopen voor Ireen Wüst. De schaatsster uit Goirle moest zondag op de 1500 meter genoegen moeten nemen met de zilveren medaille.
Geschreven door

De onttroonde titelverdedigster reed in Thialf een tijd van 1.54,76. De Amerikaanse Brittany Bowe was sneller: 1.54,27. Bowe won eerder goud op de 1000 meter in Heerenveen. Haar landgenote Heather Richardson pakte brons met 1.55,60.
SchaatsmijlVolgens Wüst had ze de kans op titelprolongatie op de schaatsmijl zelf laten liggen. "De opening was goed en ook mijn eerste volle rondje verliep prima. Maar in mijn tweede rondje, normaal mijn sterkste punt op de 1500 meter, liet ik het liggen. Ik mis gewoon op dit moment de echte topsnelheid. Ik ben best goed, maar niet in supervorm."    Wüst, die vooraf had ingezet op drie wereldtitels en een podiumplaats op de 1000 meter, wilde in Thialf misschien wel iets te graag. "Ik geniet enorm van de sfeer hier. Ik wilde het publiek daarom iets speciaals laten zien. Helaas is dat niet gelukt. Het ene seizoen is het andere niet." Geen goud Wüst wist nog geen gouden medaille te winnen op de WK afstanden. Op de 1.000 meter werd ze vierde en ze moest op 'haar' 3.000 meter genoegen nemen met zilver. En ook bij de ploegenachtervolging eindigde ze met Oranje als tweede.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.