Verpleegkundige Helmonds ziekenhuis verrast zieke Eva (5) met haar allereerste carnavalsoptocht

15 februari 2015 om 21:00 • Aangepast 21 november 2020 om 20:02
nl
Eva de Mol (5) uit Beek en Donk heeft al sinds haar geboorte last van hartproblemen. Ondanks meerdere ziekenhuisopnames en operaties wil het maar niet lukken om uit het ziekenhuis te blijven. Vlak voor carnaval belandde de kleuter weer in het ziekenhuis, terwijl ze juist zo graag carnaval wilde vieren...
Profielfoto van
Geschreven door

Maar daar bedacht kinderverpleegkundige Mijke Beekers van het Helmondse Elkerliek ziekenhuis een oplossing voor. Met een beetje hulp kon Eva zondag tóch even naar buiten om naar haar allereerste carnavalsoptocht ooit te kijken.
Carnavalspakje hing al klaarHet idee ontstond gedurende haar zoveelste ziekenhuisopname, vertelt Mary Derks, de mama van Eva. "We hadden net een carnavalspakje voor Eva gekocht en dat hing dus maar thuis aan de kast te hangen met het prijskaartje er nog aan."
Het ziekenhuispersoneel kreeg hoogte van de situatie en vertelde dat Eva het pakje natuurlijk ook in het ziekenhuis aan mocht en dat haar ziekenhuiskamer ook helemaal versierd mocht worden. "Het eerste plan was om dan vanuit het raam naar de voorbijtrekkende optocht te kijken, maar dan zie je bijna niets", vertelt Derks.
Eigenlijk geen tijdKinderverpleegkundige Mijke Beekers vond het zo jammer om te horen dat Eva nog nooit een echte carnavalsoptocht had gezien en besloot in actie te komen. Eigenlijk heeft het ziekenhuispersoneel geen tijd voor dit soort uitstapjes.
"Het is gewoon onze taak om kinderen weer gelukkig te maken!" Dus regelde Beekers een rolstoel en een zuurstoftank en verraste Eva en haar ouders met dit uitstapje.

Wachten op privacy instellingen...

Allereerste carnavalsoptochtDat zo'n klein gebaar mensen gelukkig maakt, blijkt maar weer. Eva straalde zichtbaar toen ze de optocht dichterbij zag komen. Ook papa Mark en mama Mary konden de inspanning van de Helmondse kinderverpleegkundige waarderen. "Het is fantastisch om Eva te zien genieten terwijl we langs de praalwagens lopen", vertelt Derks met een glimlach op haar gezicht.
Stiekem hoopt het gezinnetje dat hun volgende carnaval een stuk onbezorgder is. Eén ding is zeker: Eva had zondag een topdag! Hoe lang ze dit keer weer in het ziekenhuis moet blijven, is nog niet bekend. "Maar ik denk dat het nu al een stukje beter met me gaat", vertelde Eva terwijl ze alweer moe in haar ziekenhuisbed lag.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.