Kind verkleed als agent moet carnavalskostuum inleveren bij politie tijdens optocht in Prinsenbeek

16 februari 2015 om 11:17
nl
Een jongen heeft tijdens de optocht in Prinsenbeek niet lang plezier kunnen hebben van zijn carnavalskostuum. Verkleed als politieagent trok de jongen de aandacht van twee 'echte' politieagenten. Zij eisten dat de jongen, gehuld in spijkerbroek en politiejas, de ouderwetse politiekleding uit zou trekken.
Geschreven door

Sander Jorissen, zelf verkleed als politieagent, zag dat de jongen uit het publiek werd gehaald door twee agenten op de fiets. Samen met zijn moeder werd het kind ter verantwoording geroepen.
OntkleedDaarna moest hij zijn jas en pet afstaan. Ook zijn overhemd met politielogo moest hij eigenlijk uittrekken. Maar de jongen zou dan niets meer om het bovenlijf hebben en dat ging ook de agenten te ver. Ze zagen het overhemd door de vingers en vertrokken met het carnavalskostuum onder de arm.
"Al met al duurde het een half uur. Het was heel raar, zo midden op straat. Het was duidelijk dat het een kind van rond de twaalf jaar was", zegt Sander verbaasd. "Dit is te triest voor woorden. Ik had zelf ook een politiekostuum aan, maar ik werd er niet op aangesproken. En een kind wel."
VerbaasdOp een foto op de website van Prinsenbeeknieuws.nl is te zien hoe de politie op de fiets vertrekt, het publiek verbaasd achterlatend. "Iedereen had zoiets van: gebeurt dit echt?", zegt Sander.
De politie waarschuwde mensen afgelopen week om niet als agent verkleed te gaan tijdens carnaval, omdat dit mensen zou kunnen verwarren. "Maar het pak van die jongen was van tien, twintig jaar geleden", aldus Sander.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.