Video

Dierenbeul lijkt weer toe te slaan met gifbrokken in Drunen: 'Hij werd suf en begon over te geven'

16 februari 2015 om 19:45 • Aangepast 21 november 2020 om 20:02
nl
Bij de politie zijn meerdere meldingen binnengekomen van gifbrokjes in Drunen. De meldingen worden zeer serieus genomen door de politie, omdat vorige week ook al giftige hondenbrokken werden gevonden in Kaatsheuvel, Loon op Zand en Waalwijk.
Profielfoto van
Geschreven door

In Drunen werden de gifbrokken gevonden op uitlaatvelden en bij speeltuintjes. Maar ze zijn ook bij veel hondenbezitters in achtertuin gegooid.
DoodziekOok bij Joyce Wever uit Drunen. Haar hond Guiness werd doodziek na het eten van een gifbrok die in haar tuin was gegooid. "Guiness werd suf en begon heel erg te kwijlen. Hij heeft wel twintig of dertig keer overgegeven."
Joyce wist dat er gifbrokken in tuinen werden gegooid en controleerde haar tuin daarom iedere avond met een zaklamp. Daar lag niets,maar toen de honden vijf minuten later naar buiten gingen bleek het dus toch foute boel.
"Dat vind ik heel eng. Het lijkt wel of hondenbezitters in de gaten gehouden worden. Bovendien komen niet alleen mijn honden in de tuin, maar ook mijn kinderen."
AngstOok bij baasjes die hun honden uitlaten op een veldje een stukje verderop zit de schrik er goed in. "Vooral als ik mijn hond 's avonds in het donker uit laat vind ik het spannend. Want dan kan je niet goed zien of hij iets pakt." Een andere vrouw overweegt haar honden maar te muilkorven. "De schrik zit er gewoon zo erg in."
DierenpolitieDe dierenpolitie verzamelt de brokken en doet onderzoek naar de herkomst ervan.

De gifbrokken hebben in Kaatsheuvel al het leven van één hond geëist. Een andere hond werd ernstig ziek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.