Video

Jongen in Prinsenbeek droeg officieel politie-uniform, agent op het matje

16 februari 2015 om 12:25
nl
De agenten hebben zondag tijdens de carnavalsoptocht in Prinsenbeek het politiekostuum van een 13-jarige jongen uit Breda ingenomen omdat het om een officieel uniform ging, dat nog steeds gebruikt wordt. Dat vertelt een woordvoerder van de politie. De jongen krijgt het uniform niet terug, want het blijft altijd eigendom van de politie.
Geschreven door

Twee agenten hadden gezien dat de jongen een officieel politiepak aan had. Zij spraken hem en zijn moeder aan. Het bleek dat hij het pak had gehad van een politieagent. "Deze collega zal erop worden aangesproken door zijn leidinggevende", vertelt de politiewoordvoerder.
VervelendDe politie vindt het vervelend dat een 13-jarige jongen uit Breda zijn politiejas en –pet moest inleveren, maar staat wel achter deze handelwijze.
Het ging om een 'oud' uniform. De afgelopen tijd hebben veel agenten nieuwe uniformen gekregen. Een deel van de oude exemplaren zijn ingeleverd maar agenten bewaren ook een setje voor officiële gelegenheden.
Overvallen"We willen voorkomen dat ze in het verkeerde circuit komen", aldus de woordvoerder. Hij wijst onder meer op overvallen die worden gepleegd door mensen in politie-uniform en nepagenten die automobilisten tot stoppen dwingen. "Het is niet de bedoeling dat collega's de uniformen gaan uitlenen voor carnaval of toneelclubs en dergelijke. Ze blijven eigendom van de politie."
Zover bekend bij de politiewoordvoerder gedroeg de jongen zich zondag niet als agent, maar was hij gewoon toeschouwer van de optocht.
De politie had feestvierders eerder al afgeraden om verkleed te gaan als politieagent tijdens de carnavalsdagen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.