Mannen trekken spoor van geweld, vernielingen en gewelddadige straatroven door Breda

16 februari 2015 om 12:26
nl
De politie denkt dat vier mannen (17 tot 23) zondagavond en een gedeelte van de nacht verantwoordelijk waren voor meerdere gewelddadige straatroven, vechtpartijen en vernielingen in Breda. Agenten pakten de vier verdachten in de nacht van zondag op maandag om tien voor halfeen op in een huis in de wijk Ginneken.
Geschreven door

Het begon allemaal wat vroeger op de avond met de melding van een vechtpartij bij het NAC-stadion. Een agent die op de melding af kwam, noteerde de gegevens en het signalement van de betrokkenen.
Man in elkaar geslagen en beroofdEven later liep rond tien over halfacht een 34-jarige Bredanaar richting het centrum. Een groep van zes jongemannen kwam om hem heen staan en de mannen begonnen hem te slaan en te schoppen. Ook scholden ze hem uit. Het slachtoffer probeerde zijn hoofd te beschermen door zijn handen ervoor te houden. Hij gaf zijn portemonnee aan de jongemannen af, waarna ze wegrenden de Baronielaan in. De man deed aangifte.
Niet veel later, rond halftien, probeerde een 31-jarige pizzabezorger een bestelling af te leveren op het Valkeniersplein. Hij parkeerde zijn auto voor een supermarkt. Drie mannen liepen naar hem toe en bedreigden hem met een mes en zeiden dat hij een doos pizza moest afgeven. Dat deed hij en de mannen renden vervolgens weg, de Dillenburgstraat in. De pizzakoerier deed ook aangifte.
Link tussen vechtpartij en straatrovenBij het onderzoek naar de straatroven, ontdekte de politie dat het signalement van de betrokkenen bij de straatroven overeenkwam met de mannen die eerder op de avond gevochten hadden bij het NAC-stadion. Daarom viel de politie met toestemming van de officier van justitie binnen bij het huis in het Ginneken.
Op dezelfde avond waren er ook een reeks vernielingen en berovingen of pogingen daartoe. De meeste van die incidenten waren in het gebied tussen het NAC-stadion en het Ginneken. De politie verdenkt de groep ook van die misdrijven. Eventuele slachtoffers worden gevraagd zich te melden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.