Bronzen draakje vermoedelijk snel terug na vernieling op Stationsplein in Den Bosch

16 februari 2015 om 15:58
nl
Een van de bronzen draken aan de voet van het monument met de gouden draak voor het station in Den Bosch moet worden gerepareerd. Het beeldje is door de gemeente verwijderd. Bij de politie was gemeld dat het bronzen beeldje is vernield. Een woordvoerder van de gemeente gaat echter vooralsnog uit van metaalmoeheid.
Geschreven door

De gemeente laat via Facebook weten dat ‘de gesteldheid van haar kleine draakje dusdanig was dat Moeder besloten heeft ze mee te geven aan de gemeentewerf’. Het ging om één van de bronzen draakjes in de waterbak onder de gouden draak.
'Snel teruggeplaatst'De gemeente is onder de indruk van de steunbetuigingen aan het adres van Moeder Draak. De fontein is een begrip voor Den Bosch. De verwachting is dat het draakje na wat laswerk snel teruggeplaatst kan worden.
De  Drakenfontein is in 1903 gebouwd. Het was ooit bedoeld als een drinkwaterplaats, maar werd later een monument. Het was een geschenk aan de stad van de toenmalige commissaris der Koningin mr. Bosch van Drakenstein ter herinnering aan twee van zijn overleden dochters. Het ontwerp komt van de Vlaamse Bosschenaar Julien Dony.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.