Ontslagen docent had nóg een ongewenste relatie met leerlinge Lyceum Bisschop Bekkers Eindhoven

16 februari 2015 om 13:46
nl
De leraar van het Lyceum Bisschop Bekkers in Eindhoven die werd ontslagen vanwege een ongewenste relatie met een leerlinge, heeft nóg een verhouding gehad. Dat maakte justitie maandag bekend.
Geschreven door

De school ontsloeg de 35-jarige natuurkundedocent nadat uit onderzoek bleek dat de man een relatie had met een meisje. Volgens leerlingen was ze 15 jaar oud.
Justitie maakte maandag duidelijk dat de man nog een relatie met een minderjarige leerling heeft gehad. De docent zou de verhoudingen in 2012 en in 2014 hebben gehad. Volgens het OM zijn de leerlingen tussen de 12 en 16 jaar oud.
Man betuigt spijtDe advocaat van de docent laat weten dat de man spijt heeft en dat hij niet goed wist wat hij deed. Volgens de verdachte gingen de meisjes 'vrijwillig' een relatie met hem aan.
De voormalige docent heeft drie maanden vastgezeten. Hij moet 12 mei voor de rechter verschijnen. Tot die tijd mag hij de zaak in vrijheid afwachten. In die tijd mag hij geen relaties met jonge vrouwen beginnen en geen contact opnemen met zijn exen. Bovendien moet hij zich regelmatig melden bij de reclassering.
BriefDe docent komt dinsdag op vrije voeten. Diegenen met wie hij een relatie had, ontvangen maandag een brief waarin ze worden geïnformeerd over de voorlopige vrijlating.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.