Bredase advocaat over twee poederbrieven: 'Er zat een dreigbrief bij die aan mij was gericht'

16 februari 2015 om 15:58
nl
Bij advocatenkantoor RST aan de Fatimastraat in Breda zijn maandag aan het begin van de middag twee poederbrieven bezorgd. Het poeder dat in een van de brieven zat, bleek onschadelijk. Volgens advocaat en curator Ernst Butterman zat er een begeleidende, dreigende tekst die aan hem was gericht bij de poederbrief.
Geschreven door

Het advocatenkantoor werd rond twaalf uur 's middags door de politie ontruimd.
Poeder op het bureauHet personeel mocht rond tien over een weer naar binnen. "Het was een rare ochtend. Ik kwam binnen en er lag bij de secretaresse allemaal poeder op het bureau", zo vertelt Butterman. Een medewerker had een van de brieven opengemaakt. De andere brief bleef ongeopend.
Het dreigende briefje bij het poeder was aan Butterman gericht. Over de tekst wil hij verder niks kwijt. "Als curator krijg je wel vaker met boze mailtjes te maken. Ik ben blij dat de politie het goed behandelt en op deze manier de kop indrukt."
'Spul lijkt onschadelijk'Twee mensen kwamen in aanraking met het poeder, maar uiteindelijk bleek er volgens Butterman weinig aan de hand. Het poeder wordt nog onderzocht, maar volgens Butterman heeft het er alle schijn van, dat het spul niet schadelijk is.
Rond drie uur 's middags liet de politie weten dat het poeder dat uit de geopende brief kwam, 'een ongevaarlijke, organische stof' is. "De tweede brief wordt nu niet geopend maar verder onderzocht."
Politie en brandweer waren ter plaatse. Ook was er een ambulance uit voorzorg.[YouTube:body:http://youtu.be/CDWTHB-pozE]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.