Duitsers kunnen goedkoper naar Efteling, pretpark snapt ophef om 'Duitse actie' niet

16 februari 2015 om 17:07
nl
De Efteling snapt de ophef niet die is ontstaan over de actie waarmee het pretpark uit Kaatsheuvel Duitse bezoekers probeert te trekken. De oosterburen kunnen via een Duitse website kaarten bestellen met 45 procent korting.
Geschreven door

Zowel tendentieuze nieuwswebsite GeenStijl als attractieparkblog Looopings schreven over de Eftelingactie. "En dat gebeurt op een bepaalde toon", constateert woordvoerder Koen Sanders van het park. Hij verwijst daarbij naar reacties als zou het park Duitsers voortrekken met de kortingsactie.
Verleiden"Maar dat is niet zo. Wij hebben het hele jaar door acties om ruim vier miljoen mensen per jaar te verleiden ons te bezoeken. Sommige acties met partners, andere zonder partners. Acties gericht op mensen uit Nederland, Engeland, Frankrijk, noem maar op, En ja, ook mensen uit Duitsland zoals in dit geval."
Op het internet circuleert het verhaal dat De Efteling twee jaar geleden een op Duitsers gerichte actie afgebroken zou hebben nadat landelijke media er aandacht aan geschonken hadden. Volgens de woordvoerder is dat pertinent onjuist.  
'Nederlanders niet achtergesteld'Volgens Sanders hoeven Nederlandse klanten zich overigens niet achtergesteld te voelen. "Deze actie is niet op Nederlanders gericht. Maar ik zie geen enkele reden waarom ook zij er geen gebruik van zouden kunnen maken. Het is net zoals Duitse klanten die in Nederlandse supermarkten gebruikmaken van acties. Daar is ook niks mis mee."
Ook Nederlanders kunnen via de Duitse site kaarten bestellen, wat een gezellig dagje Efteling weer wat (goedkoper) dichterbij brengt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.