Kapseizen schip van Rick Broekmeulen verder onderzocht door Onderzoeksraad voor Veiligheid - Omroep Brabant

Kapseizen schip van Rick Broekmeulen verder onderzocht door Onderzoeksraad voor Veiligheid

16 februari 2015 om 17:31
nl
De Onderzoeksraad voor Veiligheid stelt een onderzoek in naar het kapseizen van het binnenvaartschip Rick van schipper Rick Broekmeulen uit Moerdijk op de Westerschelde. De raad heeft dat maandag bevestigd.
Geschreven door

Het schip kapseisde anderhalve week geleden ten oosten van Breskens. Op dat moment was een zandzuiger zand aan het overladen op het schip.
Schipper Rick Broekmeulen uit Moerdijk wordt sinds die tijd vermist. Twee andere opvarenden konden worden gered. De zoektocht naar Rick Broekmeulen werd na een aantal dagen gestaakt.
EmotiesHet ongeluk heeft veel losgemaakt. De emoties in de gemeente Moerdijk liepen hoog op. Zo werd de schipper herdacht tijdens een bijeenkomst op basisschool de Klaverhoek.
Op die school zitten de kinderen van de vermiste Rick Broekmeulen. Tientallen mensen waren bij de herdenking aanwezig. Ook werd zaterdag voor het begin van de carnavalsoptocht een minuut stilte gehouden.
Oorzaak onbekendOver de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend. Het Bureau Voorlichting Binnenvaart zegt dat het schip niet verkeerd geladen kan zijn. De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat zich nu dus over het ongeluk buigen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.