Aanhouding in Nederland voor kasteelmoord, mogelijk tweede moordverdachte opgepakt

16 februari 2015 om 21:31
nl
In Nederland is een man opgepakt in verband met de kasteelmoord in België. Dat maakte het parket in Brugge, die de zaak onderzoekt, maandag bekend. Wanneer de man is opgepakt of waar, is niet duidelijk.
Geschreven door

Justitie in België wil verder geen mededelingen doen. Ook niet over welke rol de opgepakte man mogelijk speelde in de kasteelmoord.
Op 31 januari 2012 kwam de vrouw van kasteelheer Stijn Saelens thuis en trof een bloedspoor en een kogelhuls aan. Van haar man ontbrak toen elk spoor. Twee weken later werd zijn lijk gevonden in een nabijgelegen bos. De moord hield België weken bezig.
'Moord gepleegd door Eindhovenaar'Nog steeds is er veel onduidelijk over de kasteelmoord, maar één ding weet justitie zeker: de moord op Saelens is gepleegd door de inmiddels overleden Nederlander Ronnie van B., uit Eindhoven. Zijn DNA werd gevonden in de hal van het kasteel. Er werd nog een DNA-spoor gevonden, van een tweede vermoedelijke dader.
Mogelijk dat de in Nederland opgepakte man de tweede uitvoerder is. Volgens Belgische media had de arrestatie vorige week al plaats en vecht de man zijn uitlevering aan België aan.
Meerdere mensen zitten vastDrie personen zitten vast in deze zaak: de eigenaar van het stuk land waar het lichaam werd gevonden én Saelens schoonvader en zwager. Deze man, dokter André Gyselbrecht, en zijn zoon Peter worden gezien als de opdrachtgevers van de moord.
Zij leefden in onmin met Saelens. Gyselbrecht heeft verklaard Saelens alleen 'een lesje' te hebben willen leren.
OM Nederland weet van nietsHet Openbaar Ministerie in Nederland zegt niet van de aanhouding te weten. "En als ik het wel wist, zou ik niets zeggen. Het is een zaak van onze Belgische collega's", aldus een woordvoerder.      

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.