'Schudde me da kontje', wereldrecordpoging twerken bij Partycentrum De Ster Nieuwkuijk

16 februari 2015 om 20:41 • Aangepast 24 april 2020 om 23:52
nl
Zoals woordenvirtuoos en sentimentmeester Snollebollekes al eens bezong 'Schudde me da kontje', en dat is precies wat alle bezoekers van Partycentrum De Ster in Nieuwkuijk maandagavond hebben gedaan. Het partycentrum brak het wereldrecord twerken. Dat is het schudden van de billen in circulaire, op-en-neer en zijdelingse bewegingen.
Geschreven door

Twerken (niet te verwarren met twirlen) is een dansje dat doorgaans wordt uitgevoerd door vrouwen die daarbij niet zelden hun achterwerk tegen de schaamstreek van mannelijke omstanders 'schuren'. Twerken wordt al een jaar of tien terloops genoemd in allerhande songteksten, voornamelijk in het hip hopgenre.
Twerken is populairDe Amerikaanse superster Miley Cyrus maakte de dans in één schuddende beweging wereldberoemd toen ze tijdens de MTV Video Music Awards in 2013 artiest Robin Thicke trakteerde op haar schuddende billen.
De gymnastieke recordpoging in Nieuwkuijk maandagavond werd muzikaal omlijst door Feest DJ Ruud, DJ Delavita en Mc Dejan. Volgens het partycentrum werd het record verbroken met 642 deelnemers, twee minuten lang. Het oude record zou op 350 staan. [YouTube:body:http://youtu.be/hZMM-ILQBSU][YouTube:body:http://youtu.be/Ecb-_c8GB2s]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.