Hakenkruis op prinsenauto De Pezerikken in Hilvarenbeek: ‘Vreselijk, geen woorden voor’

17 februari 2015 om 12:52 • Aangepast 21 november 2020 om 20:01
nl
Carnavalsvierder Ruud Lathouwers zit in zak en as. De voorzitter van carnavalsvereniging De Pezerikken in Hilvarenbeek ontdekte maandagavond dat er een hakenkruis gekerfd was op zijn prinsenauto. “Ik heb hier geen woorden voor”, laat een verdrietige Ruud weten aan Omroep Brabant.
Profielfoto van
Geschreven door

Ruud had maandagavond een gezellig diner met de jongens van De Pezerikken. Opeens belde de chauffeur van de prinsenwagen met slecht nieuws: de prinsenauto was bekrast met een hakenkruis. “Dat je met zo'n walgelijke actie het carnavalsfeest wilt verpesten. Echt onvoorstelbaar”, stamelt de voorzitter.
AangifteHet zou volgens Ruud niet gaan om een kwajongensstreek. “Dit is doelbewust gedaan om schade aan te richten. We stappen daarom naar de politie om aangifte te doen van vernieling. Diegene die dit heeft gedaan, mag hier niet ongestraft mee wegkomen.”
De auto die maandagavond is bekrast, is geen eigendom van De Pezerikken. Het gaat om een geleende wagen. “Dat is misschien nog wel het ergst. Dat het gaat om spullen van iemand anders. Onze belangrijkste zorg is hoe we het verzekeringstechnisch gaan oplossen. Hopelijk kunnen de bewakingsbeelden ons meer informatie geven.”
JubileumCarnavalsvereniging De Pezerikken viert dit jaar haar 44-jarig bestaan: een jubileum in carnavalsland. “We laten dit prachtige jubileum niet verpesten door dit soort acties. We laten ons niet zo uit het veld slaan. De Pezerikken krijg je niet zomaar klein.”

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.