Eindhovenaar opgepakt voor moord op Belgische kasteelheer Stijn Saelens

17 februari 2015 om 12:48
nl
De man die is opgepakt in de zaak van de Belgische kasteelmoord, is een Eindhovenaar. Volgens het parket in Brugge is hij vorige week aangehouden en wordt hij verdacht van moord. Het gaat mogelijk om de tweede uitvoerder van de moord op kasteelheer Stijn Saelens op 31 januari 2012.
Geschreven door

De Eindhovenaar werd vorige week op verzoek van justitie in België gevraagd zich te melden op het politiebureau in Eindhoven. Vervolgens is hij daar aangehouden. Er zou in het onderzoek naar de moord een DNA-spoor van hem gevonden zijn.
Volgens een woordvoerder van het parket in Brugge weigert de Eindhovenaar mee te werken aan het onderzoek. Hij wil geen DNA afstaan en ook weigert hij mee te werken aan zijn uitlevering aan België. Een verzoek dat justitie in België inmiddels heeft gedaan.
Mogelijke doorbraakIn de Belgische media wordt de aanhouding van de Eindhovenaar een mogelijke doorbraak in het onderzoek genoemd. Tot nu toe stond voor justitie in Belgié één ding vast: de moord op kasteelheer Stijn Saelens is gepleegd door de inmiddels overleden Ronnie van B. uit Eindhoven.
Zijn DNA werd gevonden in de hal van het kasteel. Ook werd nog een DNA-spoor gevonden van een vermoedelijke tweede dader.
Meerdere personen vastIn de zaak zitten behalve de Eindhovenaar momenteel nog drie personen vast: de eigenaar van het stuk land waar het lichaam van Stijn Saelens is gevonden en de schoonvader en zwager van Saelens. De laatste twee worden gezien als de opdrachtgevers van de moord.
Justitie in Den Bosch en de politie in Eindhoven willen niks kwijt over de aanhouding van de Eindhovenaar. Het is volgens hen een zaak van de collega’s in België, zo laten ze dinsdagochtend weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.