Video

Een haan die een ei heeft gelegd wint hanenkraaiwedstrijd in Zevenbergen

17 februari 2015 om 16:03
nl
De organisatie van de jaarlijkse hanenkraaiwedstrijd in Zevenbultenland zit met een enorm probleem. De winnaar van de jaarlijkse hanenkraaiwedstrijd heeft een ei gelegd. Hij/zij won een enorme wisseltrofee die werd uitgereikt door oud-Big Brotherbewoner Ruud.
Geschreven door

In alle vroegte begon op carnavalsdinsdag de traditionele hanenkraaiwedstrijd in Zevenbergen. De hanen zitten in een café in een hok met een luik ervoor.
Het luik gaat vervolgens open, het aantal malen dat de haan in twee minuten kraait wordt geturfd door juryleden achter een tafel. Bij iedere kukeleku gaat er een knikker in een bakje en de haan met de meeste knikkers is kampioen.
Transgenderhaan Dat een haan die een ei heeft gelegd de finale won, is zeer uitzonderlijk. "Vorig jaar deed er zelfs een eend mee, maar dit gaan we tot op de bodem uitzoeken. Het kan best zijn dat we te maken hebben met een transgenderhaan", zegt hoofd hanenkraaiwedstrijd Arjan Broere.
Haantje wordt goed verzorgd De hanen en hun baasjes kan het allemaal niet schelen. Het is vooral plezier dat iedereen beleeft aan deze oude traditie. De hanen zijn alleen in het café als ze meedoen aan de wedstrijd. Voorafgaand aan de wedstrijd en direct daarna zitten ze in een rustig gedeelte achterin de zaak.
Ook als de heren moeten optreden is het doodstil in de kroeg. Het wachten is dan op een haan die het eerst en vooral het meest kraait.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.