'Binnengedrongen en bedreigd', journalist voelt zich geïntimideerd na bezoek Nulands carnaval

17 februari 2015 om 16:41 • Aangepast 21 november 2020 om 20:00
nl
"Een clubje van CO Nuland is mijn huis binnengedrongen, heeft me geïntimideerd en bedreigd", zo zegt journalist Rien Bosch van het Brabants Dagblad op Twitter. De aanleiding is een artikel van de krant over vermeend bedenkelijk gedrag van Prins Rick d'n Twidde van Waoterrijk, Nuland.
Profielfoto van
Geschreven door

De krant schreef eerder over vermeend dronkenschap van de plaatselijke prins carnaval, ook zou hij even uit zijn functie zijn gezet.
Broodje aapVolgens de carnavalsvereniging is dat een broodjeaapverhaal. "De prins heeft zich op een aantal momenten inderdaad niet aan het protocol gehouden, maar daar heeft hij al het boetekleed voor aangetrokken. Wat het Brabants Dagblad schrijft, is aangedikt", zo reageert voorzitter John Smits van de carnavalsvereniging CO Nuland dinsdag.
Smits en een aantal adjudanten brachten na de publicatie wel een bezoek aan de journalist, die ook in het dorp woont. Dinsdag schrijft de krant: "Naar aanleiding van eerdere berichtgeving over de prins drong een zevental leden van het Nulandse carnaval de woning van een medewerker van het Brabants Dagblad binnen."
'Bedreigend'Bosch zegt in het artikel dat hij tv zat te kijken. De leden van de stichting pakten de afstandsbediening en zetten de tv uit. Ze zouden om de journalist heen zijn gaan staan en een rectificatie hebben geëist.
"Achteraf bezien niet handig geweest", geeft Smits toe. "Ik kan me voorstellen dat hij dat als intimiderend heeft geïnterpreteerd. Maar van binnendringen is geen sprake geweest, vind ik. We zijn gewoon achterom binnengekomen. De deur was open."
De journalist van de krant heeft een melding van het incident gedaan bij de politie. Jongeren die achter de berichtgeving van de journalist staan, hebben maandag briefjes opgehangen in Nuland met daarop 'Je Suis Rien'.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.